Vistaartje met kruidentwisters

Vistaartje met kruidentwisters

Ontdek het heerlijke recept voor vistaartjes met kruidentwisters, perfect voor een snelle en smaakvolle maaltijd. Bereid in slechts 20 minuten en gebakken tot goudbruin in de oven, deze vistaartjes zijn een ware traktatie. Combineer ze met een frisse salade en een droge, witte chardonnay voor een complete culinaire ervaring. Met verse ingrediënten zoals schelvisfilet, prei, doperwten en een mix van kruiden, breng je de smaken van de zee en het land samen op je bord. Ideaal voor een gezellige avond met vrienden of familie. Probeer dit verrukkelijke gerecht vandaag nog!

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Smelt de boter in een koekenpan. Bak de sjalot en prei in 5 min. zacht en gaar. Voeg de bevroren erwten toe en bak 1 min. mee. Schenk de wijn en crème fraîche erbij en roer tot een saus.
  3. Verdeel de groentesaus over de 4 ovenschaaltjes. Leg de vis in de saus in de schaaltjes. Bestrooi met peper en zout.
  4. Verdeel de kruiden over de ‘vochtige’ kant van 4 deegplakjes. Leg de andere deegplakjes met de vochtige kant naar beneden erop en druk licht aan. Snijd elk stapeltje in 8 repen.
  5. Bestrijk de rand van de ovenschaaltjes dun met het losgeklopte ei. Draai de bladerdeegrepen in tegenovergestelde richting zodat je twisters krijgt. Leg de kruidentwisters naast en tegen elkaar op de ovenschaaltjes en druk ze op de randen stevig aan. Bestrijk ze dun met de rest van het ei.
  6. Bak de vistaartjes in de oven in 20 min. goudbruin. Lekker met een frisse salade.

P.P. ± 870 KCAL / 33 G EIWIT / 60 G VET / 45 G KH

Credits fotografie: Serge Philippi

Wijntip! Een droge, witte wijn die heel goed bij witvis en bij de frisse kruiden van de kruidentwister past, is een chardonnay zonder houtrijping. Deze wijn wordt gevinifieerd in stalen of betonnen tanks, waardoor de citrustonen uit de druif goed naar voren komen en niet worden overschaduwd door de warme, houtige en vanilleachtige smaken die houtgerijpte chardonnay heeft.

 

 

Voor 4 personen | bereiden 20 minuten – oven 20 minuten

  • 25 g boter
  • 2 sjalotten, fijngesneden
  • 400 g prei, in dunne ringen
  • 100 g (diepvries)doperwten
  • 100 ml droge witte wijn
  • 200 g crème fraîche
  • 500 g schelvisfilet (of andere witvis), in grove stukken
  • 3 el fijngesneden peterselie
  • dille, bieslook en/of kervel
  • 8 plakjes diepvriesroomboterbladerdeeg, ontdooid
  • 1 ei, losgeklopt
  • ook nodig: 4 eenpersoonsovenschaaltjes

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine