Vispotje van heek met zeekraal

Vispotje van heek met zeekraal

Heek en zeekraal gaan hand in hand in dit smaakvolle vispotje van Bart van Olphen bomvol verse kruiden, sinaasappelrasp, venkel en wortel.

Bereiding



1 Leg de stukken heekfilet in een schaal en bedek ze met grof zout. Leg de schaal met de vis in de koelkast.

2 Neem de stukken vis na 1 uur uit de koelkast, leg ze in een vergiet en spoel ze 2 minuten af onder koud, stromend water. Controleer of al het zout eraf is gespoeld. De vis is nu steviger van structuur geworden, de kleur licht en ondoorschijnend. Snijd de vis nu in grove stukken.

3 Verhit een eetlepel olie in de pan en voeg de ui, selderij, venkel, wortel en knoflook toe. Smoor dit gedurende drie minuten. Voeg dan de laurier, tijm, peterseliesteeltjes en sinaasappelrasp toe. Roer een minuut mee, voeg de bouillon en de krieltjes toe en breng het geheel aan de kook.

4 Laat gedurende 8 minuten zachtjes koken. Voeg de vis toe en pocheer 5 minuten mee. Voeg de zeekraal en gehakte peterselieblaadjes toe en kook deze 1 minuut mee.

5 Serveer met de bouillon en groenten. Lekker met aïoli.

Dit is een recept van Bart van Olphen. 

[Credits: fotografie David Loftus]



 

4 personen

• 600 g heekfilet, zonder vel

• 1 ui, in ringen

• 2 stengels bleekselderij, in grove stukken

• 1 venkel, in ringen

• 1 wortel, in plakken

• 1 knoflookteen, fijngehakt

• 2 laurierblaadjes

• paar takjes verse tijm

• handvol verse peterselie

• rasp van 4 sinaasappels

• 600 ml visbouillon, of zoveel tot de vis onderstaat

• 150 g krieltjes, geschild

• 100 g zeekraal

• grof zeezout

• arachideolie, om te bakken


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine