Vis & zeevruchten in bierbeslag

Vis & zeevruchten in bierbeslag

Waan je even aan het strand en de kust met dit heerlijke visrecept. Je paneert de zeevruchten in een bierbeslag en hierdoor krijgt het een unieke smaak. Serveer met partjes citroen en drink er een ijskoude peroni (Italiaans biertje) bij.

Bereiding



1 Klop de bloem, het bier en water in een kom tot een beslag en zet dit 10 minuten in de koelkast.

2 Spoel de vis en zeevruchten af met koud water en dep ze droog met keukenpapier. Breng op smaak met zout en peper en bestuif rondom met bloem.

3 Giet olie in een grote pan tot er een laag van ongeveer 8 cm in staat. Verhit de olie tot een stukje beslag dat je erin laat vallen meteen gaat bruisen en goudbruin kleurt.

4 Haal de vis en zeevruchten door het beslag en laat ze direct in de hete olie zakken. Bak ongeveer 10 stukken per keer, 3 minuten aan beide kanten, tot ze krokant zijn – laat ze niet verbranden. Bak er niet te veel tegelijk, want dan worden ze niet goed gaar. Herhaal met de rest.

5 Neem de vis en zeevruchten met een schuimspaan uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier. Strooi er wat zout over en serveer direct. 

4 personen

• 150 g bloem type 00, plus extra om te bestuiven

• 100 ml bier

• 150 ml koud koolzuurhoudend water

• 200 g rauwe garnalen, zonder kop, met staart (indien bevroren, eerst volledig laten ontdooien)

• 200 g baby-inktvis, schoongemaakt en in ringen gesneden van 1 cm

• 120 g zeebliek (jonge haring)

• plantaardige olie, om te frituren

• partjes citroen, om bij de vis te serveren


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine