Bun betekent noedel, die in zuidoost-Azië in allerlei soorten en maten wordt gegeten. Deze salade met geroerbakte biefreepjes is het lekkerst met mihoen, want die neemt de pittig-zure dressing goed op.
1 Verwijder de harde delen van het citroengras en snijd de zachte binnenkant in dunne plakjes. Doe ze samen met de knoflook, suiker, vissaus en biefstuk in een kom en laat minimaal 30 minuten (of liever tot de volgende dag) marineren in de koelkast.
2 Stamp voor de dressing de gember, knoflook en suiker in een vijzel tot een fijne pasta, doe over in een kom en voeg de vissaus en citrussappen toe. Houd zolang apart.
3 Laat de mihoen in een pan kokend water in 3–4 minuten zacht worden, laat ze goed uitlekken en spoel af met koud water. Voeg de chilipeper toe aan de dressing en schep de helft door de gekookte mihoen.
4 Verhit vlak voor je gaat serveren de olie in een grote wok op middelhoog vuur en roerbak de biefreepjes in een paar minuten rondom bruin.
5 Verdeel de wortel, komkommer, sjalot en mihoen over 4 borden, schep de biefreepjes erop en bedruppel met de rest van de dressing. Strooi als laatste de pinda’s, kruidenblaadjes en eventueel wat gebakken uitjes erover.
Per portie 349 kcal, 11,8 g vet (3,2 g verzadigd), 31,6 g eiwit, 30,9 g koolhydraten, 18,1 g suikers