1 Breng een grote pan gezouten water aan de kook. Smelt de boter en olijfolie in een grote koekenpan op matig vuur. Fruit de knoflook tot hij kleur krijgt. Doe de spinazie erbij, roer en fruit tot hij geslonken is. Breng op smaak met peper en zout en voeg de crème fraîche en wat geraspte nootmuskaat toe. Zet de helft hiervan apart en pureer de andere helft in de keukenmachine tot een gladde saus. Doe die terug in de pan.
2 Rooster de pijnboompitten in een kleine koekenpan.
3 Snijd elk lasagnevel in 4 stukken en kook die 2 minuten. Doe de pasta met wat kookvocht in de pan met spinaziesaus. Meng goed en schep de rest van de spinazie erdoor. Voeg evt. nog wat kookvocht toe. Bestrooi met de pijnboompitten, de verkruimelde geitenkaas en parmezaan.
6 personen
• een flinke klont roomboter
• extravergine olijfolie
• ½ teen knoflook, fijn gesneden
• 400 g spinazie, gewassen
• 4 el crème fraîche
• nootmuskaat
• 100 g pijnboompitten
• 500 g verse lasagnevellen
• 100 g zachte geitenkaas
• handje geraspte parmezaan