Vers roomijs met warme zabaglione

Vers roomijs met warme zabaglione

Roomijs met zabaglione is een supersimpel toetje dat gemaakt wordt met eidooiers, suiker en een zoete dessertwijn. Door de eidooiers flink te kloppen ontstaat een luchtige, bijna mousseachtige substantie die je warm en koud kunt eten. In dit geval is de combinatie van koud roomijs met een warme zabaglione goddelijk lekker. We noemen dit recept voor roomijs met zabaglione ook wel een prachtig pareltje voor in je receptenschatkist!

Bereiding



1. Doe de eidooiers met de suiker in een vuurvaste kom of pan met ronde bodem. Klop het zo stijf en luchtig mogelijk. Giet dan langzaam de marsala erbij en blijf mixen.

2. Zet de kom boven een pan met kokend water en blijf net zolang kloppen tot de zabaglione in volume is verdubbeld en het een lint vormt als het van de garde loslaat. Pas op dat het ei niet gaat koken en in een omelet verandert.

3. Giet de warme zabaglione over het ijs op je bord en zet de pan met overgebleven zabaglione op tafel. Wedden dat hij op gaat?

Credits Fotografie Saskia van Osnabrugge  MMV Gianluca (agriturismo La Capuccina ) en Piero (Ristorante ICaffi)
 

dolci voor 4 personen 

  • 1 bak roomijs van goede kwaliteit (500 ml) of zelfgemaakt roomijs


voor de zabaglione 

  • 4 eidooers 
  • 100 g suiker 
  • 120 ml marsala




 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine