Pita met whipped feta en zoet-pittige aubergine

Pita met whipped feta en zoet-pittige aubergine

Hoe je een aubergine lekker bereidt? Hitte en olie. Combineer deze twee en je hebt ultiem zachte aubergine. De inspiratie voor dit broodje deed Ghislaine op bij een foodtruck op Down The Rabbit Hole waar ze pistoletjes met whipped feta en op steenkool gegrilde aubergine verkochten. Haar versie is er één met een zelfgemaakte pita – nog lekkerder!

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  2. Verdeel de aubergine over de bakplaat, besprenkel met 2 eetlepels olijf – olie en bestrooi met wat zout en peper. Rooster de aubergine 20 minuten in de oven.
  3. Maak intussen de marinade. Meng de overige olijfolie met de tomatenpuree, ahornsiroop, specerijen, sriracha en wat zout in een grote kom. Zet apart.
  4. Meng alle ingrediënten voor de whipped feta in een keukenmachine en mix in 4-5 minuten tot een luchtig mengsel. Zet apart.
  5. Meng de ingrediënten voor de komkommersalade in een schaal. Laat de salade minimaal 10 minuten staan voordat je ’m serveert.
  6. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de geroosterde aubergine en marinade toe. Bak 5 minuten en schep regelmatig om. Blus af met 4 eetlepels water.
  7. Bestrijk de pita’s met een flinke eetlepel whipped feta, de gebakken aubergine en wat komkommersalade. Maak af met wat sriracha en verse kruiden.

4 personen | 30 minuten

  • 2 grote aubergines, in blokjes
  • 4 el olijfolie
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 el ahornsiroop of honing
  • 1 tl gerookte-paprikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 el sriracha
  • 4 pita’s zout en peper

VOOR DE WHIPPED FETA

  • 200 g (vegan) feta
  • 2 el (vegan) Griekse yoghurt
  • 1 el citroensap
  • ½ tl citroenrasp

VOOR DE KOMKOMMERSALADE

  • ½ komkommer, in kleine blokjes
  • 10 takjes verse koriander of bladpeterselie, fijngesneden
  • 3 el rijstazijn
  • 3 el kokend water
  • snuf zout & suiker

TOPPINGS

  • sriracha
  • zachte, verse kruiden naar keuze, fijngesneden

Benodigdheden

  • keukenmachine

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine