Dit gerecht is ideaal om restjes aardappelpuree of gekookte groenten te verwerken. Enne.. bij kinderen is dit recept een groot succes, beloofd!
1 Verwarm de oven op de laagst mogelijke temperatuur. Bak de lente-ui met wat olijfolie op middelhoog vuur in 10 minuten zacht. Verdeel ondertussen de broodkruimels over een bakplaat. Droog ze 5-7 minuten in de oven en zet ze apart. Verwarm de oven op 200 °C.
2 Doe de lente-ui, mais, doperwten, gekookte groente en peterseliesteeltjes in een keukenmachine. Maal tot een stevige puree en schraap het mengsel in een kom. Voeg de aardappelpuree toe en prak alles met een stamper tot een egaal mengsel. Breng op smaak met zout en peper en voeg wat citroenrasp toe.
3 Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel het groentemengsel in 12 gelijke porties. Rol elke portie tot een staafje en vorm er een ‘visstick’ van met twee platte zijden. Leg de sticks op de bakplaat en laat ze 10 minuten in de koelkast opstijven.
4 Doe voor het paneren de bloem in een lage kom en meng het paprikapoeder erdoor. Breek de eieren in een andere kom en klop ze goed los met een vork. Doe de broodkruimels in een derde kom.
5 Haal de sticks uit de koelkast. Haal ze een voor een door de bloem, dan door het ei (laat overtollig ei er afdruipen) en door de broodkruimels. Leg ze weer op de bakplaat, bedruppel ze met olie en bak ze in 12-15 minuten goudbruin en gaar.
6 Maak ondertussen de sandwiches. Verwijder de buitenste bladeren van de sla en gebruik de kleine malse blaadjes. Spoel ze af, dep ze droog en leg ze apart. Meng de mayonaise en de yoghurt met een beetje citroensap. Halveer de broodjes.
7 Haal de gare sticks uit de oven. Vul de broodjes ermee, stapel de sla, peterselieblaadjes en het mayonaisemengsel erop. Garneer met een beetje tuinkers en geef er partjes zoete aardappel bij.
Per portie 274 kcal, 5,4 g vetten (1,3 g verzadigd), 11,4 g eiwitten, 48,2 g koolhydraten, 6,7 g suikers