Lekker, simpel én vegetarisch. Dat is deze vega roti met blokjes aardappel, plantaardige kipstukjes, een eitje en wat verrukkelijke smaakmakers. Terwijl de roti lekker op het vuur staat te pruttelen, kun je alvast de eitjes koken. Twee vliegen in één klap, en heb je alles tegelijk op tafel staan.
1. Schil de aardappels en snijd ze in kleine blokjes. Snipper de ui en pers het teentje knoflook uit.
2. Verwarm een scheutje olie in een pan en fruit de ui en knoflook erin. Voeg de tomatenpuree toe en bak dit 1 minuut mee. Doe de masalakruiden erbij en bak 1 minuut mee. Voeg de kipstukjes toe en een snufje peper. Bak de kipstukjes rondom bruin en voeg de aardappelblokjes, 100 ml water en het bouillonblokje toe. Meng alles door en zet de deksel op de pan. Laat dit 30 minuten pruttelen.
3. Voeg na 15 minuten de sperziebonen toe.
4. Kook de eieren in 8 minuten hard.
5. Maak de rotivellen warm en serveer met de gekookte eieren en het aardappelmengsel.
Voor 2 personen
Bereidingstijd: 40 minuten