Vegetarisch kerstmenu

Vegetarisch kerstmenu

Geen spoortje vlees, geen spartelende vis, maar kerstgerechten met groente in de hoofdrol. Helemaal van nu en gigalekker door alle spannende combinaties. Van gouwe-ouwe in een vega jasje (denk: bietencarpaccio) tot regenboogcurrytafel met smaken van over heel de wereld. Merry vega X-mas!

Bereiding

Voorgerecht

Bietencarpaccio

Een klassieker, maar dan van biet! Er komt geen stukje vlees aan te pas, maar smaak – ja dat heeft deze bietencarpaccio met frambozenazijn en feta zeker.

 

Tussengerecht

Geurige paddenstoelensoep

Er komt nog een flink hoofdgerecht, dus maak niet te veel van deze soep. Maar ook niet te weinig, want man-o-man wat is-ie lekker! De gedroogde paddenstoelen geven deze soep een heerlijke volle smaak en het pureren zorgt voor zo’n romige structuur dat je bijna niet zou geloven dat er geen kippenbouillon of room in zit. Wil je meer textuur? Bak dan een paar dunne plakjes paddenstoelen in olijfolie met wat peper en zout, en laat die in elke kom drijven.  

 

Hoofdgerecht

Regenboogcurrytafel

Van warme, felgekleurde curry’s wordt iedereen blij! Zet de tafel vol schalen en laat de smaken van de verschillende gerechten op de bordjes van je gasten samensmelten. Denk je dat je iets te veel op je hals haalt door alles te maken? Je kunt er ook voor kiezen om een van de componenten te serveren. De krachtige rooksmaak van de tandooribloemkool past perfect bij de geurige, citroenachtige verse koriander in de kikkererwten-spinaziecurry, terwijl de pilav gekruid is met chai en heilzame kurkuma. Verras je gasten extra door er ook kersenchutney bij te geven – die geeft een fantastisch zoet contrast met de hartige curry – en verkoelende elementen zoals de scherpzure raita, de pickles en het naanbrood.

 

Nagerecht

Malabi

Malabi is een soort pannacottadessert uit het Midden-Oosten gemaakt van kokosmelk dat wordt geserveerd met rozensiroop en pistachenootjes. Denk jij dat je gasten nog genoeg ruimte hebben voor een verrukkelijk dessert, of hebben ze zich volgegeten met al het lekkers van de currytafel? Je kunt dit zo groot en zo klein maken als je zelf wilt, als je de verhoudingen maar gelijk houdt.

Wil je meer vega recepten? Klik dan hier!

Klik voor de ingrediënten op de recepten:

Bietencarpaccio

Geurige paddenstoelensoep

Regenboogcurrytafel

Malabi


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine