Gnocchi met bospaddenstoelen truffel

Gnocchi met bospaddenstoelen truffel

Gnocchi werden pas populair in Italië na de introductie van de aardappel in de zestiende eeuw. Daarvoor werden gnocchi gemaakt van andere ingrediënten, zoals brood, griesmeel of andere granen. Deze gnocchi zijn een traditioneel Italiaans gerecht dat zijn oorsprong vindt in de bosgebieden van Noord-Italië, die bekend staan om hun overvloed aan paddenstoelen en truffels.

Bereiding

  1. Kook de aardappels in gezouten water totdat je ze makkelijk met een vork kunt doorprikken en ze uit elkaar vallen.
  2. Giet ze af en laat ze 10 min. uitlekken en drogen.
  3. Stamp met een vork of pureestamper de aardappels fijn. Er mogen geen stukjes meer in zitten.
  4. Doe de bloem, aardappelpuree, zout en olijfolie in een kom en kneed tot een homogeen, zacht deeg.
  5. Verdeel het deeg in 6 gelijke stukken en vorm van elk stuk een lange worst met een doorsnede van ca. 1-2 cm.
  6. Snijd de worsten in gelijke stukjes: de gnocchi. Zet opzij.
  7. Verwarm voor de saus in een pan de boter.
  8. Voeg de paddenstoelen toe en bak deze op hoog vuur goudbruin.
  9. Doe de knoflook en peterselie erbij, laat even fruiten en blus met de wijn.
  10. Laat de wijn inkoken en voeg dan de bouillon en room toe.
  11. Laat het geheel 5 min. op laag vuur pruttelen totdat de saus wat is ingedikt.
  12. Breng op smaak met zout en peper.
  13. Kook de gnocchi in gezouten water totdat ze boven komen drijven en voeg ze toe aan de saus.
  14. Garneer met de schijfjes truffel of truffelolie en wat gehakte peterselie.

4 personen

GNOCCHI

  • 535 g kruimige aardappels, geschild
  • 284 g bloem
  • 1 tl zout
  • 2 tl olijfolie

SAUS

  • 4 el plantaardige boter
  • 500-600 g gemengde bospaddenstoelen naar keuze, in gelijke stukken
  • 2 knoflookteentjes, gesnipperd
  • bosje bladpeterselie, fijngehakt + extra, om te garneren
  • 150 ml vegan witte wijn
  • 150 ml paddenstoelenbouillon
  • 250 ml plantaardige room
  • zout en peper naar smaak
  • 1 potje geschaafde truffel in olie of 4-6 el truffelolie

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine