Vegan zwarte bonenburgers met pinda’s

Vegan zwarte bonenburgers met pinda’s

Deze burgers zijn belachelijk lekker. Ik serveer ze altijd in broodjes, met mayonaise en augurkjes. Maak het jezelf makkelijk en bak ze eerst in de oven, dan kun je ze voor het eten snel op de barbecue afbakken.

Bereiding

1. Doe de pindakaas in de keukenmachine met 60 gram van de zwarte bonen, de knoflook, chilivlokken, komijn, olijfolie, het roggemeel, de limoenschil en zeezoutvlokken en pureer tot een heel dikke pasta. Schep de pasta in een grote kom en roer de rest van de zwarte bonen erdoor. Hak dan in de keukenmachine (tussendoor schoonmaken hoeft niet) met de pulseerknop de champignons fijn en schep ze door het zwartebonenmengsel.

2.Vorm met vochtige handen vier dikke burgers van het bonenmengsel en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze 25-30 minuten in een op 200 °C voorverwarmde oven en keer ze 10 minuten voor tijd om, zodat ze aan beide kanten krokant worden.

Eet de burgers meteen, of neem ze mee naar een picknick. Laat ze in dat geval afkoelen, doe ze in een doosje en warm ze ter plekke op een hete, goed ingevette barbecue een paar minuten per kant op, zodat ze een lekker rooksmaakje krijgen. Knijp in beide gevallen de limoen erboven uit en maak de burgers af met een handje gehakte pinda’s en koriander. Leg ze op de hamburgerbroodjes en dien op.

Voor: 4 personen
Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 25 minuten

  • 50 g pindakaas zonder stukjes noot
  • 1 blik zwarte bonen (400 g), uitgelekt maar niet afgespoeld
  • 2 kleine tenen knoflook, gepeld
  • 2 tl chipotle- of gewone chilivlokken
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 el olijfolie
  • 1 volle el roggemeel
  • geraspte schil van 1 biologische
  • limoen
  • 1 tl zeezoutvlokken
  • 250 g kastanjechampignons

Opdienen met

  • 1 limoen, in 4 partjes
  • handvol zoute pinda’s, grof gehakt
  • handvol verse koriander, grof gesneden
  • 4 hamburgerbroodjes, licht gegrild

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek