Vegan welsh rarebit

Vegan welsh rarebit

Deze aardappels gevuld met welsh rarebit zijn het wachten meer dan waard! Ik bak ze vaak de avond van tevoren, als ik de oven toch al aan heb staan voor mijn avondeten. Maar je kunt ook een slowcooker gebruiken voor de eerste bakbeurt.

Bereiding

1. Verwarm de oven voor tot 200 °C.

2. Prik de aardappels een paar keer in met een vork en wrijf ze in met de olie. Wikkel ze in aluminiumfolie en bak ze 11/2 uur in de oven, tot ze zacht zijn.

3. Haal ze uit de oven en vouw de folie voorzichtig iets terug. Halveer de aardappels en laat ze afkoelen. Schep het vrucht vlees voorzichtig uit de aardappelhelften en doe dit in een kom; laat wel een laagje vruchtvlees van ongeveer 5 millimeter in de schil achter.

4. Prak het aardappelvruchtvlees samen met de roomkaas en mosterd in de kom fijn; roer dan de bieslook erdoor. Vul de uitgeholde aardappelhelften met de vulling en leg ze in een met bakpapier beklede braadslede. Bak ze 20 minuten in de oven, tot de bovenkant goudbruin kleurt.

5. Haal ze uit de oven en sprenkel de worcestersaus erover. Breng ze op smaak met een flinke snuf zeezout en zwarte peper, en garneer het geheel eventueel met nog wat extra gehakte bieslook en bieslookbloemen. Serveer heet.

Tip: Sommige merken worcestersaus bevatten dierlijke ingrediënten, zoals ansjovis. Controleer dus altijd de ingrediënten op de verpakking. Vegan worcestersaus is verkrijgbaar bij (biologische) supermarkten en natuurvoedingswinkels.

Dit recept is afkomstig uit het gratis weekmenu met recepten uit 5 ingrediënten vegan. Deze kun je hier downloaden.


Dit recept kan je heel goed bereiden met de Russell Hobbs MaxiCook Searing Slowcooker. Je kan daarin tot wel acht porties in één keer bereiden, waardoor koken een stuk minder tijd en moeite kost. En het resultaat? Dat blijft net zo lekker, misschien nog wel lekkerder… Lees hier alles over deze slowcooker.

Voor 4 personen

  • 4 grote kruimige aardappels, schoon geschrobd en goed gedroogd
  • 1 el zonnebloemolie
  • 4 el vegan roomkaas
  • 2 tl scherpe mosterd
  • bosje bieslook, fijngehakt
  • enkele druppels vegan worcestersaus (ansjovisvrij)
  • flinke snuf zeezout en zwarte peper

 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine