Pita’s met oesterzwam shoarma

Pita’s met oesterzwam shoarma

Merel Wildschut: ‘ Als je net als ik een liefhebber van (veel) saus bent, dan is dat eigenlijk al reden genoeg om dit recept te maken. En als je dan toch bezig bent, zou ik je zeker aanraden om de shoarma van oesterzwammen erbij te maken. Ik ben iedere keer weer verbaasd hoe oesterzwammen in een ‘vleesachtig’ product veranderen als je ze marineert en bakt.’

Bereiding

1. Marineer eerst de oesterzwammen. Doe de reepjes in een kom, besprenkel met olijfolie en strooi de shoarmakruiden erover. Schep goed door, zodat de kruiden goed verdeeld worden. Zet apart.

2. Roer alle ingredienten voor de knoflooksaus door elkaar in een kommetje. Zet apart.

3. Bak de pita’s af volgens de aanwijzingen op de verpakking.

4. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpannetje en bak de oesterzwammen samen met de uienringen 5 minuten.

5. Snijd de pita’s doormidden en vul deze met (veel!) saus, bladspinazie en het oesterzwammen-uienmengsel. Vooruit, doe er nog wat extra saus op. Wees nooit te zuinig met saus.

Voor 2 porties

Bereiding 15 minuten

  • 250 g oesterzwammen, in reepjes
  • 1 eetl. olijfolie
  • 1 flinke eetl. shoarmakruiden
  • 2 pita’s
  • 1 kleine rode ui, in dunne ringen
  • 50 g verse bladspinazie

Voor de knoflooksaus

  • 3 eetl. vegan mayonaise
  • 2 eetl. ongezoete soja-yoghurt
  • 1 teen knoflook, geraspt
  • 2 theel. citroensap
  • 5 g verse bieslook, in kleine stukjes geknipt

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine