Je kent ze vast, van die dagen waarop je geen tijd hebt voor niks niet. Koken moet, anders ga je wéér junk bestellen bij de snackbar. Geef jezelf een kwartier en flans deze fantastische noedelsoep in elkaar. Voelt goed, smaakt goed, alles goed.
• 300 g noedels
• 2 el neutrale olie
• 4 lente-uien, in dunne ringetjes (houd 1 el achter ter garnering)
• 2 knoflooktenen, in dunne plakjes
• snuf zout
• 1 el gochujangpasta (toko)
• 1 el pindakaas (of amandelpasta, of tahin)
• 1 el lichte misopasta
• 1 l groentebouillon
• 1 paksoi, grofgesneden
• 250 g paddenstoelen naar keuze (bijvoorbeeld shiitakes, beukenzwammen, cantharellen), in hapklare stukken
• scheutje sojasaus
Benodigdheden
• wok
• aluminiumfolie (optioneel)
• garde