Funky vegan Thaise noedelsalade

Funky vegan Thaise noedelsalade

Dit is wat je noemt een salade met funk. De opzwepende limoen-sesamvinaigrette omarmt al die knapperige groenten en tilt ze op voor een rondje door de zaal. Als je bang bent dat je te weinig van deze oppeppende dressing hebt, maak je gewoon met hetzelfde gemak een dubbele hoeveelheid. Eventuele restjes kun je tot drie dagen in de koelkast bewaren.

Bereiding

1. Kook de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel ze daarna goed met koud water. Laat ze uitlekken.

2.Meng de noedels met de wortel, paprika, lente-ui en rodekool.

3. Doe het limoensap, de sesamolie, neutrale olie, pindakaas, sojasaus en de ahornsiroop bij elkaar in een kom. Mix goed met een garde. Voeg de sesamzaadjes toe en meng
opnieuw.

4. Meng ongeveer de helft van de limoen-sesamvinaigrette door de noedelsalade.

5. Serveer direct als lauwwarme salade, of later als koude salade. Hak de pinda’s vlak voor het serveren grof en verdeel ze over de salade. Garneer met koriander en geef de rest van de vinaigrette erbij.

Voor 4 personen

Bereiding 20 minuten

  • 350 g noedels
  • 150 g wortel, julienne
  • 1 puntpaprika, julienne
  • 2 lente-uien, julienne
  • 100 g rodekool, julienne
  • 2 el limoensap
  • 4 tl sesamolie
  • 70 ml neutrale olie
  • 2 tl pindakaas
  • 2 tl sojasaus
  • 1 tl ahornsiroop
  • 1 el sesamzaadjes, geroosterd
  • 75 g pinda’s, geroosterd
  • 1 kleine handvol verse koriander, fijngehakt, ter garnering

Extra nodig:

  • garde

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine