Pad thai betekent ‘gebakken noedels’, maar er zijn inmiddels tig varianten van gemaakt. Zo worden ze ook geserveerd met rijst en zelfs met quinoa. Wij hebben er een frisse rauw kost van gemaakt die het erg goed doet als bijgerecht.
1. Snijd de courgette, wortel en rettich in dunne slierten met een spirelli of juliennesnijder.
2. Breng een pan water aan de kook, blancheer daarin de rodekool en snijd deze vervolgens fijn. Verwijder intussen de zaden en zaadlijsten van de paprika en snijd hem in dunne reepjes.
3. Verwarm de olijfolie in een grote wok en bak daarin de groenten 5 minuten op laag vuur, samen met het citroensap, de koriander en de taugé.
4. Schep de pad thai in twee kommen en maak af met de pindasaus en wat pinda’s.
Aziatische perenmartini:
1. Vul de cocktailshaker met ijs en voeg hier de perenlikeur, de sake en het perensap aan toe. Schud 1 minuut goed.
2. Schenk de cocktail via een cocktailstrainer in mooie cocktailglazen. Serveer met de gember en takjes rozemarijn.
Pindasaus:
1. Pel het teentje knoflook. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en mix tot je een romige pindasaus hebt. Warm de saus eventueel op voor het serveren.
Dit recept komt uit het boek ‘Easy Vegan 2 ‘ van Sanne de Rooij (€20,-, Kosmos Uitgevers).
Lunch/diner, bereidingstijd 20 minuten, voor 2 personen:
Topping:
Tools:
Aziatische perenmartini:
Olievrij, glutenvrij, sojavrij, notenvrij, bereidingstijd 5 minuten, voor 2 personen:
Topping perenmartini:
Tools perenmartini:
Pindasaus
Voor 1 pot, bereidingstijd 2 minuten
Tools: keukenmachine