Vegan mozzarella

Vegan mozzarella

Vegan mozzarella maken doe je zo! We snappen dat je soms snakt naar een stukje kaas of melk, maar in een veganistisch eetpatroon kan dat niet. Of nou, toch wel: deze vegan mozzarella is supersimpel om te maken. Lekker voor op je tosti, over een ovenschotel of in een salade, ook als je niet vegan eet of gewoon iets vaker plantaardig probeert te eten, is dit deze veganistische mozzarella een tóp-tip.

Bereiding

1. Meng de psylliumvezels met het water in een kleine kom. Laat enkele minuten staan.

2. Meng alle ingrediënten in een keukenmachine of blender en mix tot een gladde massa.

3. Giet het mengsel in een kleine steelpan en verwarm al roerend met een spatel op laag vuur. Blijf constant roeren tot er na zo’n 5-10 minuten een samenhangend geheel ontstaat. Roer langs de rand en de bodem van de pan zodat de kaas niet aanbakt. Haal de pan van het vuur en schep de massa in een rond kommetje. Laat afkoelen en bewaar in de koelkast.

Voor 1 grote bal ‘nozzerella’

Bereidingstijd: 30 minuten
Nodig: keukenmachine of blender — kleine steelpan

  • 2 el psylliumvezels + 90 ml water
  • 250 g stevige tofu
  • 4 el tapiocameel
  • 1 el appelciderazijn
  • 1 el edelgistvlokken
  • 265 ml water
  • 1½ tl zout
  • 1 tl knoflookpoeder
  • ¼ tl uienpoeder
  • 1 tl ahornsiroop
  • 60 ml milde olijfolie

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine