Vegan lasagne soep

Vegan lasagne soep

Zoek jij een makkelijkere en snellere manier om lasagne te maken? Probeer dan deze lasagneSOEP! De lasagnebladen worden namelijk zacht tijdens het koken. Je kunt enorm variëren met de groenten en gebruik maken van vegan gehakt of bijvoorbeeld bonen. En… je hebt maar één pan nodig!

Bereiding

1. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Fruit hierin de ui en knoflook even aan.

2. Voeg het vegan rul gehakt toe en bak deze 2 minuten mee.

3. Voeg de wortel, bleekselderij, rode paprika en courgette toe en roer alles goed door elkaar. Voeg ook meteen de oregano, tijm en het paprikapoeder toe en bak het samen 5 tot 7 minuten.
4. Voeg de tomatenpuree toe als de groenten zacht zijn. Bak het even mee. Zet het vuur iets lager zodat de groenten niet aanbakken.

5. Voeg de tomatenblokjes en groentebouillon toe. Breng het geheel aan de kook en doe de gebroken volkorenlasagnebladen erbij. Kook de soep 15 tot 17 minuten op laag vuur tot de groenten en lasagnebladen zacht zijn. Roer regelmatig door.

6. Breng de soep op smaak met peper en zout. Serveer de lasagnesoep in een kom en garneer met pijnboompitten en/of verse basilicum.

Voor 4-6 porties

Bereidingstijd: 15 minuten. KooktijdL 25 minuten

Tools: grote pan 2

  • 1 el olijfolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 4 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 400 g vegan rul gehakt
  • 2 grote wortels, in kleine blokjes
  • 2 stengels bleekselderij, in boogjes
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • ½ courgette, in blokjes
  • 1 el gedroogde oregano
  • 1 el gedroogde tijm
  • 1 el paprikapoeder
  • 2 el tomatenpuree
  • 2 blikken van 400 g tomatenblokjes
  • 500 ml groentebouillon
  • 200 g volkorenlasagnebladen, in kleine stukken van circa 3 × 3 cm
  •  peper en zout

Ter garnering

  • pijnboompitten
  • verse basilicum

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine