Dit is denk ik mijn favoriet uit dit boek. Een krokant karamellaagje, met daaronder een silky crème die nog een beetje warm is van de brander. Je kunt mij ervoor wakker maken!
1. Meng alle ingrediënten, behalve de rietsuiker, in een keukenmachine of blender en mix tot een glad mengsel. Giet het mengsel in een kleine steelpan en breng, op laag vuur, al roerend aan de kook. Laat het mengsel minimaal 2 minuten al roerend zachtjes koken.
2. Verdeel het mengsel over de vormpjes, laat iets afkoelen en zet minstens 3 uur in de koelkast om op te stijven.
3. Verdeel vlak voor serveren de rietsuiker over de crème brûlée en brand de suiker met de crème-brûléebrander, of even onder de grill van de oven, tot de suiker gesmolten is. Serveer direct.
Voor: 4 porties van ruim 100 ml, 3-4 dagen houdbaar in de koelkast
Bereidingstijd: weken van de cashewnoten: 8 uur / bereiding: 20 minuten +
minstens 3 uur opstijven
Verder nodig: