Recept
Vegan karamel-appeltaart
 
      Ingrediënten
9 personen
• 25 g veganistische margarine, plus extra voor het invetten
• 85 g rietsuiker
• 3 moesappels (2 geraspt; 1 geschild en in plakjes voor de topping)
• 180 g bloem
• 110 g rietsuiker
• 1 tl zuiveringszout
• 1½ tl koekkruiden
• 80 ml zonnebloemolie
• 1 tl azijn
• rasp van 1 citroen
• 85 g walnoten, gehakt
Bereiding
Viva-vegan! Deze heerlijke veganistische appeltaart met karamel is er eentje om je vingers bij af te likken!
1 Verwarm de oven voor op 180 ºC. Vet een vierkant bakblik (23 x 23 cm) in en bekleed de bodem met bakpapier. Smelt de suiker en margarine in een pan en schenk in het bakblik. Leg de plakjes appel erop in een enkele laag.
2 Meng de bloem, suiker, het zuiveringszout en koekkruiden in een kom. Meng de olie, 180 ml water, de geraspte appel en citroenrasp. Roer de droge ingrediënten door de natte: snel, maar grondig. Roer de walnoten erdoor en schenk het beslag over de appellaag in het bakblik. Bak de taart 30 minuten of tot een saté-prikker die je in het midden steekt er schoon uitkomt. Laat 5 minuten rusten voor je de taart uit het bakblik haalt.
Per portie 340 kcal 17,9 g vet (2,8 g verzadigd), 3,8 g eiwit, 39,6 g koolh., 25,6 g suiker.
Fotografie Maja Smend Recepten
Recept Rebecca Rauter
                              Appelrecepten
                      Bakken
                      Bakrecepten
                      Bewuste keuzes
                      Fruit recepten
                      Gangen
                      Gebak recepten
                      Gelegenheid
                      Herfstrecepten
                      High tea recepten
                      Hollandse recepten
                      Keukens
                      Nagerecht
                      Overdag
                      Recept van de dag
                      Recepten
                      Taart recepten
                      Toetjes & ander zoets
                      Tussendoortjes
                      Veganistische recepten
                      Verjaardag recepten
                      Winterrecepten
                        
     
         
                        
           
                        
           
                        
           
                        
           
                        
           
                        
           
		 
		 
		