Viva-vegan! Deze heerlijke veganistische appeltaart met karamel is er eentje om je vingers bij af te likken!
1 Verwarm de oven voor op 180 ºC. Vet een vierkant bakblik (23 x 23 cm) in en bekleed de bodem met bakpapier. Smelt de suiker en margarine in een pan en schenk in het bakblik. Leg de plakjes appel erop in een enkele laag.
2 Meng de bloem, suiker, het zuiveringszout en koekkruiden in een kom. Meng de olie, 180 ml water, de geraspte appel en citroenrasp. Roer de droge ingrediënten door de natte: snel, maar grondig. Roer de walnoten erdoor en schenk het beslag over de appellaag in het bakblik. Bak de taart 30 minuten of tot een saté-prikker die je in het midden steekt er schoon uitkomt. Laat 5 minuten rusten voor je de taart uit het bakblik haalt.
Per portie 340 kcal 17,9 g vet (2,8 g verzadigd), 3,8 g eiwit, 39,6 g koolh., 25,6 g suiker.
Fotografie Maja Smend Recepten
Recept Rebecca Rauter
9 personen
• 25 g veganistische margarine, plus extra voor het invetten
• 85 g rietsuiker
• 3 moesappels (2 geraspt; 1 geschild en in plakjes voor de topping)
• 180 g bloem
• 110 g rietsuiker
• 1 tl zuiveringszout
• 1½ tl koekkruiden
• 80 ml zonnebloemolie
• 1 tl azijn
• rasp van 1 citroen
• 85 g walnoten, gehakt