Vegan karamel-appeltaart

Vegan karamel-appeltaart

Bereiding

Viva-vegan! Deze heerlijke veganistische appeltaart met karamel is er eentje om je vingers bij af te likken! 


1 Verwarm de oven voor op 180 ºC. Vet een vierkant bakblik (23 x 23 cm) in en bekleed de bodem met bakpapier. Smelt de suiker en margarine in een pan en schenk in het bakblik. Leg de plakjes appel erop in een enkele laag.



2 Meng de bloem, suiker, het zuiveringszout en koekkruiden in een kom. Meng de olie, 180 ml water, de geraspte appel en citroenrasp. Roer de droge ingrediënten door de natte: snel, maar grondig. Roer de walnoten erdoor en schenk het beslag over de appellaag in het bakblik. Bak de taart 30 minuten of tot een saté-prikker die je in het midden steekt er schoon uitkomt. Laat 5 minuten rusten voor je de taart uit het bakblik haalt.

Per portie 340 kcal 17,9 g vet (2,8 g verzadigd), 3,8 g eiwit, 39,6 g koolh., 25,6 g suiker.

Fotografie Maja Smend Recepten
Recept Rebecca Rauter

 


 

9 personen

• 25 g veganistische margarine, plus extra voor het invetten

• 85 g rietsuiker

• 3 moesappels (2 geraspt; 1 geschild en in plakjes voor de topping)

• 180 g bloem

• 110 g rietsuiker

• 1 tl zuiveringszout

• 1½ tl koekkruiden

• 80 ml zonnebloemolie

• 1 tl azijn

• rasp van 1 citroen

• 85 g walnoten, gehakt


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine