Vegan chococups

Vegan chococups

Wat is er nou leuker dan  een hap nemen van chocola en verrast worden door de vulling? Deze chococups zijn heerlijk voor bij een fi lm of voor ‘s middags bij de thee. Je kunt ook  experimenteren met de verschillende vullingen, vervang het pepermuntextract bijvoorbeeld door rozenwater voor een Turks tintje.

Bereiding

1. Smelt de chocolade in een steelpan of au bain-marie op laag vuur. Haal de pan van het vuur zodra de chocolade volledig gesmolten is.
 
2.  Laat de chocolade afkoelen tot hij de consistentie van dunne room heeft of als een lint van je garde loopt. Giet dan 1 theelepel van de chocolade in een kleine siliconen muffinvorm. Draai de vorm langzaam rond of gebruik de achterkant van een lepel om de zijkanten met chocolade in te smeren. Zorg dat de bodem en zijkanten bedekt zijn met voldoende chocolade, anders heb je kans dat de vorm straks breekt. Herhaal met de overige vormen en zet ze in de vriezer.
 
3.  Voor de tahin-karamelvulling: doe alle ingrediënten in een blender en pureer ze zo glad mogelijk. Voor de munt-kokosvulling: meng alle ingrediënten in een kleine kom.
 
4.  Haal de chocoladecups uit de vriezer en controleer of de zijkanten dik genoeg zijn. Als dat niet zo is, voeg dan nog wat extra chocolade toe en zet ze opnieuw in de vriezer. Als de cups klaar zijn, kun je ze gaan vullen met de vulling die je lekker vindt. Vul de cup niet helemaal tot de rand, maar laat nog wat ruimte over voor de chocolade. Bedek alle cups met de rest van de gesmolten chocolade, breng eventueel nog een decoratie aan en zet ze dan in de koelkast of vriezer tot ze stevig genoeg zijn.
 
5.  Haal de chococups uit hun vormpjes en enjoy! Je kunt ze in een luchtdicht afgesloten bakje of weckpot maximaal 1 dag op kamertemperatuur, 1 week in de koelkast of 2 maanden in de vriezer bewaren.

Frambozen-chiajam:
1.  Doe alle ingrediënten in een middelgrote pot of bak. Prak de frambozen met een vork fijn tot al het sap is vrijgekomen en er geen klontjes meer in zitten.

2.  Zet het mengsel 10 minuten opzij om in te dikken. Prak het dan opnieuw om je ervan te verzekeren dat alle ingrediënten goed gemengd zijn. Doe het deksel op de pot of het bakje en bewaar de jam maximaal 1 week in de koelkast of 2 maanden in de vriezer

 

Voor 12 minichococups

chococups

  • 250 g vegan chocolade


zonnebloemboter-jamvulling

  • 130 g zonnebloempitboter of een andere notenboter
  • 95 g Frambozen-chiajam*


tahin-karamelvulling

  • 12 ontpitte medjooldadels
  • 175 ml water snuf zout
  • 2 el  tahin of 30 g notenboter naar keuze


munt-kokosvulling

  • 110 g kokosboter
  • 45 g kokosrasp
  • 1 el rijst- of ahornsiroop, of een andere plantaardige vloeibare zoetstof
  • 2-3 druppels pepermuntextract


*Frambozen chiajam:

  • 140 g diepvriesframbozen, ontdooid
  • 3 el wit chiazaad
  • 1-3 el rijst- of ahornsiroop, of een andere plantaardige vloeibare zoetstof


TIP Vervang de frambozen eens door andere  bessen of ander fruit. Blauwe bessen en bramen werken bijvoorbeeld ook heel goed in dit recept.





 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine