Oesterzwammen in groene saus

Oesterzwammen in groene saus

De oorspronkelijke versie van dit gerecht werd door de Portugezen naar Goa, een voormalige Portugese kolonie, gebracht. Het werd gemaakt met kippenpoten of drumsticks en geserveerd met friet en een biertje erbij. Deze versie is met oesterzwammen – lekker om te serveren met platbrood!

Bereiding

  1. Maal de ingrediënten voor de groene saus met 100 milliliter water tot een gladde pasta.
  2. Verhit de kokosolie in een koekenpan op middel-hoog vuur en fruit de ui. Voeg de groene saus en de oesterzwammen toe en bak de zwammen op middelhoog vuur bruin.
  3. Voeg 200 milliliter water toe en stoof met de deksel op de pan nog 10 minuten. Voeg de laatste 3 minuten de doperwten toe.
  4. Breng op smaak met wat extra zout of suiker.

VOOR DE SAUS

  • 100 g koriander, grof gehakt
  • 8 tenen knoflook
  • 2 cm gemberwortel, grof gehakt
  • 3 groene rawitpepers, grof gehakt
  • ½ tl kurkumapoeder
  • 1 tl zwarte peperkorrels
  • 1 tl korianderzaad
  • 8 kruidnagels
  • ½ kaneelstokje
  • 1 tl komijnzaad
  • ½ tl anijszaad
  • 3 el jaggery of palm-suiker, fijngehakt
  • 40 ml palm- of kokosazijn
  • 1½ tl zout

VERDER NODIG

  • 3 el kokosolie
  • 1 ui, fijngehakt
  • 400 g oesterzwammen, in repen
  • 150 g doperwten (diepvries), ontdooid

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek