Vega Pad Thai

Vega Pad Thai

Bereiding

Een heerlijke vega Pad Thai met krokant gebakken eieren, speciale tofu-tamarindesaus en pindastrooisel.

1. Kook de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking, laat ze uitlekken, spoel ze onder de koude kraan af en hussel ze met 1 theelepel sesamolie door elkaar. Rooster de pinda’s in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur tot ze goudbruin zijn, kneus ze in een vijzel en doe ze in een kommetje. Pel de tenen knoflook, maal ze met de tofu tot een pasta, voeg 1 theelepel sesamolie, 1 eetlepel sojasaus, de tamarindepasta en de chilisaus toe, pers het sap van een van de limoenen erbij en roer alles door elkaar.
 
2. Pel het sjalotje, snijd hem in dunne ringetjes en bak ze in een droge koekenpan op hoog vuur. Was en snijd de knapperige groenten en bak ze 4 minuten met de sjalotjes mee, of tot ze licht geschroeid zijn (om ze lekker nootachtig en smoky te maken). Voeg de noedels, tamarinde-tofusaus, taugé en een flinke scheut water toe, hussel alles 1 minuut op het vuur door elkaar en verdeel het over twee grote kommen.
 
3. Veeg de pan schoon, bak de eieren in een beetje olijfolie tot ze naar wens zijn en strooi er een snufje chilivlokken op. Was de romaine sla, trek de blaadjes los en leg er een paar in elke kom. Leg de eitjes op de pad thai en strooi er de geplukte kruiden en de pinda’s over. Serveer met partjes limoen, en extra sojasaus naar smaak.
 
Als je dit gerecht veganistisch wilt maken, moet je de eieren weglaten en er wat extra blokjes, in sojasaus en limoensap gemarineerde tofu bij geven.


Engergie: 539 kcal; vet: 19 g; verz. vet: 3,8 g; eiwit: 26,4 g; koolhyd.: 83,5 g; suiker: 10,7 g; zout: 1,3 g; vezels: 8,3 g 
 


 

Voor 2 personen. 30 minuten bereidingstijd.

  • 150 g platte rijstnoedels
  • sesamolie
  • 20 g ongezouten pinda’s
  • 2 tenen knoflook
  • 80 g zijdetofu
  • zoutarme sojasaus
  • 2 tl tamarindepasta
  • 2 tl zoete chilisaus
  • 2 limoenen
  • 1 sjalotje
  • 320 g knapperige groenten, zoals asperges, bimi (aspergebroccoli), paksoi, babymais
  • 80 g taugé
  • 2 grote eieren
  • olijfolie
  • chilivlokken
  • ½ kropje romaine sla (bindsla)
  • ½ bos gemengde vers basilicum, munt en koriander (15 g)


 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine