Dit is met stip mijn favoriete comfortfood na een avond stappen. Helemaal in balans en toch het gevoel dat je een vette hap eet. Zoete aardappel is bovendien rijk aan vitamine C.
1. Verwarm de oven voor tot 225 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Schil de zoete aardappelen en snijd in frietjes. Doe de zoete-aardappelfrietjes in een plastic zak, voeg de olie toe en schud fl ink. Doe de maïzena en het paprikapoeder erbij en schud zodat alle zoete-aardappelfrietjes met een laagje zijn bedekt.
3. Verdeel de frietjes in een enkele laag over de bakplaat. Bak de friet in de oven in 25 minuten goudbruin en knapperig. Keer de frietjes halverwege de baktijd.
4. Bak de shoarma in een koekenpan met de boter of het kokosvet goudbruin.
5. Meng alle ingrediënten voor de knofl ooksaus in een kom door elkaar. 6. Was en snijd de puntpaprika in grove stukken.
6. Leg de frietjes in een diep bord, bedek met de sla, puntpaprika en shoarma en bedruppel met de knoflooksaus. Serveer de rest van de saus apart.
Credits fotografie: Simone’s Kitchen
Voor 2 personen. Vegetarisch.
Voor de kapsalon
Voor de knoflooksaus