Van Italiaanse tapas en bietenfalafel tot nachos en ‘hotdogs’, we delen de lekkerste borrelhappen voor een feestje met vrienden en familie. En het leuke: ze zijn allemaal vega! Geen spoortje vlees of vis, en ontzettend genieten. Als je zorgt dat je de hapjes al voorbereid, is het tijdens de borrel een fluitje van een cent. Cheers!
Veggie sensation Italiaanse tapas
1. Snijd de tomaat en mozzarella in plakjes.
2. Snijd de Veggie Sensation door de helft. Doe olijfolie in een pan op middelhoog vuur, en bak de gehalveerde Veggie Sensations voor ca. 5-8 min.
3. Bedek 2 Veggie helften met een plukje rucola, tomaat en mozzarella.
4. Smeer de pesto erop en leg de andere Veggie helft bovenop. Maak af met geroosterde pijnboompitten.
Groenten-Bieten tortilla met avocado-dip en falafel
1. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Halveer de avocado, verwijder de pit, schep het vruchtvlees uit de schil en prak het fijn. Roer de knoflook (fijn gehakt) erdoor en breng op smaak met zout, peper en limoensap.
3. Leg de falafel op een bakplaat en bak ca. 6-8 minuten in de oven, tussendoor keren. Roerbak de paprika met de uiringen in een andere pan en breng licht op smaak met zout en peper.
4. Besmeer de tortilla’s met avocado dip, schep in het midden de gewokte groenten, spinazie en falafel, en rol op.
Tip: Lekker met yoghurt sausje van halfvolle yoghurt gemengd met gehakte koriander, munt, knoflook en een mespuntje cayenne peper.
Hotdogs met rodekool, gebakken appel en honingmosterdsaus
1. Snijd de appel in schijfjes. Bak de appel in de pan met de tijm en een beetje gembersiroop op laag vuur totdat de schijfjes licht gaan verkleuren.
2. Snijd de rode ui in ringen en gril deze kort in de pan.
3. Bereid de worstjes volgens de bereidingswijze op de verpakking.
4. Beleg de broodjes met de rodekool, appels, ui en worstjes. Maak het broodje af met wat tijm en de honingmosterdsaus.
Nachos met vegan Hummus Jalapeño
1. Verwarm de oven voor op 180 ° C. Verdeel de tortilla chips over een ovenschaal.
2. Halveer de tomaten en verwijder de zaadlijsten. Snijd de tomaten vervolgens in blokjes en meng deze met de maïs.
3. Verdeel de maïs en tomaten over de tortilla chips en verdeel hier de geraspte kaas over.
4. Plaats de schaal in de oven totdat de kaas gesmolten is.
5. Haal het gerecht uit de oven en serveer het met Jalepeño hummus, crème fraîche en verse koriander.
* We gebruiken voor deze borrelrecepten de producten van Garden Gourmet. En dat is niet voor niets: de producten zijn 100% veggie en 100% incredible, waardoor je de lekkerste happen maakt. Garden Gourmet gebruikt verse ingrediënten uit de tuin voor een extra lekkere smaak. Precies waar we van houden. #spon