Kuku Sabzi is een eiergerecht dat ze in Italië frittata noemen en waar dit de Perzische variant van is. Mounirs versie is er een met een berg kruiden en wat doperwten voor extra groentes. Wedden dat-ie binnen no time op is? Besaha!
Tips: Je kunt hem ook in de oven maken: op 180 °C en 35-45 minuten laten garen. Munt en oregano doen het ook fantastisch in deze kuku sabzi.
4 personen | 30 minuten
• blaadjes van 1 bosje koriander
• blaadjes van 1 bosje platte peterselie
• 1 bosje bieslook
• 1 bosje dille
• 200 g doperwten, uit de diepvries
• 8 eieren
• 1 tl gemalen komijnzaad
• 1 tl kaneel
• zout en versgemalen
• zwarte peper
• 1 bosjes lente-ui, in ringetjes
• 2 el Turkse yoghurt, plus extra voor erbij
• 50 g gedroogde cranberry’s
• 100 g walnoten, geroosterd,
gehakt
• 2 el olijfolie
• 1 tl sumak, om te garneren
Benodigdheden
• vergiet
• koekenpan met antiaanbaklaag