Worstmakers Brandt en Levie bezochten Italiaanse slagers en kregen tips en trucs van ‘s lands de beste leermeesters. Proef de traditionele recepten van deze worstexperts zoals ribollita, langzaamgegaarde varkensrib van de barbecue of met worstvlees gevulde pompoen.
1. Wrijf het stuk vlees in met grof zeezout en laat een paar uur staan.
2. Verwarm de oven op 70 graden en rooster het stuk ongeveer vier uur. Haal het vlees uit de oven en laat een half uurtje rusten.
3. Steek de bbq en laat de kooltjes roodgloeiend worden.
4. Snijd de ui en de rode kool fijn en stoof ze met de witte wijn zachtjes gaar en doe het deksel op de pan.
5. Giet het blik witte bonen af. Fruit in een pannetje een fijngesneden knoflook teen aan en giet hierop de witte bonen en een klein beetje vocht.
6. Pureer de bonen met een staafmixer tot er een zalfachtige substantie ontstaat. Voeg eventueel extra vocht en olijfolie toe tot het de juiste dikte heeft.
7. Rooster het ribstuk op de bbq zodat er een mooie korkante rokerige laag rondom krijgt. Serveer het vlees met de puree en de kool ernaast.