- Laat de mihoen in een diepe serveerkom van 16 cm wellen volgens de aanwijzingen op de verpakking, laat de mihoen uitlekken, doe ze terug in de kom en maak ze aan met een scheutje sesamolie.
- Doe de groenten met een scheutje olijfolie en de cashewnoten in een superhete, grote koekenpan met antiaanbaklaag, en roerbak ze 4 minuten, of tot ze net zacht zijn. Voeg naar smaak sojasaus toe en schep de groenten op de mihoen in de kom.
- Maak de rijst los in dezelfde koekenpan en knijp er 1 limoen boven uit. Schep de warme rijst in een laag op de groenten en druk de boel stevig aan met een spatel.
- Veeg de pan vlug schoon en zet hem terug op matig vuur. Sprenkel 2 eetlepels olijfolie in de pan, breek de eieren erin en breng op smaak met een snufje zeezout, zwarte peper en kerriepoeder. Bak de eieren naar wens en schep er tijdens het bakken wat van de hete olie over.
- Stort de inhoud van de kom (als een soort zandkasteel!) op een bord, leg de eieren erop, besprenkel naar smaak met Sichuan-chiliolie en bestrooi met korianderblaadjes. Sprenkel de rest van het limoensap erover en ga aan tafel.
Energie 593 kcal | Vet 32,7 g | Verz. vet 5,8 g | Eiwit 15,8 g | Koolhyd. 48,2 g | Suiker 8,6 g | Zout 1,8 g | Vezels 8,6 g
Credits fotografie: David Loftus
Voor 2 | 18 minuten
- 1 nestje mihoen (50 g)
- sesamolie
- 1 zakje van 320 g gemengde roerbakgroenten
- olijfolie
- 30 g ongezouten cashewnoten
- 2 el zoutarme sojasaus
- 1 pakje van 250 g gekookte zilvervliesrijst
- 2 limoenen
- 2 eieren
- kerriepoeder
- Sichuan-chiliolie
- ½ bosje koriander (15 g)