Universele soep

Universele soep

Deze soep eten we een paar keer per week. We roepen vaak dat die universeel is omdat je er eindeloos mee kunt variëren. Je kunt de broccoli en de boerenkool prima vervangen door bloemkool en spinazie, de rode ui door tomaten, de rode linzen door groene, of… Je snapt het wel. Kijk gewoon wat je in de koelkast hebt liggen, dan komt het allemaal goed.

Bereiding

Spoel eerst de linzen goed schoon en kook ze volgens de instructies op de verpakking met het bouillonpoeder. Hak ondertussen de groenten grof. Haal de pan met linzen van het vuur en laat ze circa 10 minuten afkoelen. Voeg alle rauwe groenten en de kruiden toe. Ga er even met de staafmixer doorheen. Voeg het sap van een halve citroen toe en strooi er een beetje peterselie overheen als je daar zin in hebt. Klaar!

 

Dit recept is onderdeel van een gratis weekmenu met recepten uit Food Pharmacy. Het hele weekmenu kun je downloaden door op onderstaande afbeelding te klikken.

2 grote porties

  • 150 g rode linzen
  • 1 eetlepel biologisch bouillonpoeder
  • 1 rode ui, geschild
  • 2 teentjes knoflook, geschild
  • 3 broccolistronken
  • wat boerenkool
  • 1 cm verse gember
  • het sap van een halve citroen
  • zout en zwarte peper
  • peterselie, fijngesneden

 

 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek