- Leg de drumsticks op een snijplank. Snijd het vlees aan de onderkant, net onder het gewricht, tot het bot in. Duw het vlees met je vingers naar de bovenkant, zodat het bot schoon is.
- Zet de lollypops met het bot omhoog op een bord. Wrijf de rub goed in het vlees en zet de lollypops 4 uur in de koelkast.
- Wikkel daarna het spek om de vleeskant van de lollypops en gebruik eventueel een tandenstoker om het spek op z’n plek te houden.
- Meng alle ingrediënten voor de saus. Verdeel de saus over 2 kommetjes en zet apart.
- Steek de barbecue aan en verhit tot 200 °C. Zet het gietijzeren grillrooster in de barbecue.
- Leg de lollypops, met de botjes naar boven, op de indirecte zone van de barbecue. Bak de lollypops 12 minuten, tot het spek knapperig is en de kerntemperatuur van de kip 55 °C is. Bestrijk de lollypops daarna elke 2 minuten met de saus uit een van de bakjes. Gaar door tot het vlees een kerntemperatuur van 72 °C heeft.
- Serveer de kip lollypops met de overige saus.
4 personen | 6 uur + 4 uur marineren
• 12 drumsticks
• 4 el rub voor kip
• 12 plakken ontbijtspek
SAUS
• 1 sjalot, gesnipperd
• 2 tenen knoflook, fijngesneden
• 1 tl sesamzaad
• 4 el hoisinsaus
• 4 el honing
• 4 el zoete chilisaus
• 1 el ketchup
• 2 el rijstazijn
• 2 el sojasaus
• ½ tl piment
• ½ limoen, rasp
Benodigdheden
• gietijzeren grillrooster