Fajitas met biefstuk

Fajitas met biefstuk

Dit is zo’n gerecht dat vrijwel altijd de handen op elkaar krijgt. Krokante biefstuk, groenten en veel smaak in een klein handzaam pakketje. De hoofdzaak is dat je een langgerekt stuk rundvlees bakt dat je haaks op de draad kunt snijden in dunne plakken.

Bereiding

  1. Snijd de biefstuk in lange strips van 5 tot 10 cm dik.  Bestrooi met de gemalen komijn en wat zeezout en
    versgemalen zwarte peper. Meng alle ingrediënten voor de marinade in een grote kom en leg daar het vlees in. Dek de kom af en laat minimaal 2 tot maximaal 8 uur marineren.
  2. Stook je vuur of plancha op naar een temperatuur waarbij zonnebloemolie inbakt en nog niet gaat roken
    (220 °C). Leg de plakjes zoete aardappel op de bakplaat en bak 15 minuten. Leg ze daarna op een minder warme plek op de plancha.
  3. Haal de biefstuk uit de marinade en dep droog met keukenpapier. Laat de groenten uitlekken in een vergiet.
  4. Bak de avocado met de snijkant naar beneden op de plancha tot ze goudbruin zijn. Bestrooi met zeezout en versgemalen zwarte peper. Voeg de groenten uit de marinade toe en schep een paar keer om.
  5. Bak daarna het vlees 5 tot 10 minuten. De korst is in dit geval belangrijker dan de kerntemperatuur. Het vlees moet mooi krokant en bruin zijn. Laat de biefstuk daarna even rusten en snijd het in dunnere plakken.
  6. Leg als laatste de tortilla’s op de plancha en warm even op.
  7. Vul de tortilla’s met het vlees, de geroosterde groenten, de zoete aardappel en wat ijsbergsla.

 

• 600 g bavette
• ½ tl gemalen komijn
• 2 zoete aardappels, geschild en in plakken
• 2 eetrijpe avocado’s, in parten
• 8 zachte maïstortilla’s
• ½ krop ijsbergsla, in dunne reepjes
• zonnebloemolie, om in te vetten

VOOR DE MARINADE
• 3 limoenen, sap
• 150 ml olijfolie
• 3 tenen knoflook, fijngesneden
• 2 puntpaprika’s, in stukken
• 1 rode ui, in grove stukken
• 1 jalapeño, in halve ringen
• ½ bos verse koriander, grof gesneden
• zeezout en zwarte peper

Benodigdheden
• vuurring, plancha of skillet
• spatel
• vergiet
• kernthermometer


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek