Dit zijn dikbelegde broodjes die letterlijk van alles bevatten: een feestje voor je smaakpapillen! Ik heb de tofu kort gemarineerd in een Aziatisch georiënteerde dressing. Dit past heel goed bij de verse groenten en de ingelegde ui en radijs. Je kunt deze van tevoren maken en meenemen naar je werk; zorg er dan wel voor dat de gegrilde tofu is afgekoeld voordat je je broodje belegt.
1. Meng eerst alle ingrediënten voor de dressing in een kleine mengkom, maar houd 1 eetlepel olie apart om de tofu in te bakken.
2. Voeg de tofu toe en laat 5 minuten staan.
3. Voeg alle ingrediënten voor de ingelegde ui en radijs met 2 eetlepels water toe aan een andere kom, roer door en laat staan.
4. Verhit een grillpan op hoog vuur en voeg de apart gehouden olie toe. Gril de tofu, tot de plakjes aan beide kanten licht geroosterd zijn.
5. Bestrijk tijdens het bakken met wat dressing.
6. Beleg de baguettes met de gegrilde tofu, de wortel- en komkommerlinten, lente-ui en koriander en garneer met wat van de ingelegde ui en radijs.
Dit recept komt uit het boek ‘Vegan 100’ van Gaz Oakley (€24,95, Good Cook).
Voor 2 personen:
Voor de dressing:
Voor de ingelegde ui en radijs: