- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Laat de vellen filodeeg en de spinazie ontdooien.
- Doe de spinazie in een vergiet, knijp goed uit. Snipper de knoflook en de ui en maak de walnoten in de vijzel wat fijner.
- Bak eerst de knoflook in een koekenpan met olie en bak daarna de ui mee. Bak al roerend de spinazie mee. Voeg de walnoten toe. Breng op smaak met zout en peper (hou in gedachten dat de feta al best zout is) en nootmuskaat. Als het mengsel te nat is, bind het dan met wat panko, paneermeel of bloem.
- Kluts het ei, bewaar een beetje om over de rol uit te kwasten en doe de rest door het spinaziemengsel. Laat de vulling afkoelen anders scheuren de vellen.
- Laat de filovellen gewoon op elkaar liggen. Spreid het spinaziemengsel in de breedte van het vel filodeeg uit, rol het op en kwast de bovenkant in met het ei.
- In 10 à 15 minuten in de oven is de rol klaar.
Tip: Het is een beetje te veel voor twee personen, maar de volgende dag is het koud of warm ook hartstikke lekker. Vries het maar niet in als de spinazie al uit de diepvries komt.
• 4 à 5 vellen filodeeg van ongeveer 43 x 50 cm
• 1 zak diepvries spinazie (450 g)
• 2 tenen knoflook
• 1 ui
• 35 g walnoten
• 1 el milde olijfolie
• 100 g feta (uit blik of uit pot)
• zout en peper
• snuf nootmuskaat
• 1 ei