- Verwarm de oven voor op 180 °C (boven- en onderwarmte).
- Meng in een ruime kom de boter met de zonnebloemolie, 1 heel ei en 1 eiwit en kneed de ingrediënten met de hand tot een samenhangend geheel. Voeg de azijn, yoghurt, het zout en de suiker toe en kneed opnieuw tot een samenhangend geheel. Voeg dan het bakpoeder en geleidelijk de bloem toe en kneed in 5 minuten tot een zacht en soepel deeg. Zet opzij.
- Meng in een kom de kaas met de bladpeterselie en prak met een vork.
- Verdeel het deeg in 15 gelijke porties en rol er balletjes van. Druk een balletje in je handpalm tot een platte cirkel van 8 a 10 centimeter doorsnede en voeg 1 eetlepel vulling toe. Vouw het deeg over de vulling heen dubbel en knijp de rand goed dicht. Leg op een bakplaat bekleed met bakpapier. Maak zo alle broodjes.
- Klop de overgebleven eidooier los en bestrijk de broodjes. Bestrooi ze met nigellazaad en sesamzaadjes en bak de broodjes in het midden van de oven in 30 minuten
goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 15 minuten rusten.
• 150 g boter (op kamertemperatuur), in blokjes
• 100 ml zonnebloemolie
• 2 eieren, waarvan 1 gesplitst
• 1 el natuurazijn
• 80 g Turkse yoghurt (10% vet)
• 1 tl zout
• 1 tl suiker
• 10 g bakpoeder
• 450 g patentbloem
• 150 g Turkse witte kaas of feta, verkruimeld
• 10 g bladpeterselie (alleen de blaadjes), fijngesneden
• 1 tl nigellazaad
• 1 tl sesamzaad
Benodigdheden
• bakpapier
• keukenkwast