Deze super snelle zomerse salade breng je op smaak met allemaal lekkere kruiden uit de achtertuin ( of misschien heb je een kruidentuintje op je balkon). Simpel, fris en perfect voor na een drukke dag.
1 Leg de kipfilets in een kom. Haal de blaadjes van de rozemarijn en tijm en hak ze fijn. Voeg ze met de helft van het citroensap en een scheut olie toe aan de kip. Doe flink wat zeezout en peper erbij.
2 Snijd ongeveer de helft van de radijsjes in dunne plakjes en snijd de komkommer met behulp van een dunschiller (of kaasschaaf) in lange repen. Verdeel alle radijsjes en komkommer over 2 borden en houd zolang apart.
3 Zet een grote grillpan op middelhoog tot hoog vuur. Wentel de lente-uitjes door een beetje olijfolie, leg ze in de pan en rooster ze 2-3 minuten – keer af en toe. Verdeel ze vervolgens over de borden.
4 Snijd de krop sla in de lengte doormidden of in vieren en rooster ze 2 minuten op de snijkant. Haal ze dan uit de pan en verdeel de sla over de borden.
5 Leg de kipfilets tussen twee vellen plasticfolie en sla ze plat tot ze een gelijkmatige dikte van ongeveer 2 cm hebben. Rooster ze 10-15 minuten in de grillpan, tot ze goudbruin en goed gaar zijn – keer ze halverwege om. Haal ze uit de pan en laat ze even liggen.
6 Hak voor de dressing de peterselie en munt en roer ze door de mayonaise. Voeg een beetje olijfolie en een scheut citroensap toe en roer goed. Meng er 1 eetlepel water door en giet het in een kan.
7 Snijd de kip in plakken, verdeel ze over de borden en serveer de
salade samen met de dressing.