Deze simpele tuinbonen-mosterdkoolsoep komt uit Shanghai en wordt dou ban xue genoemd. Het zuur van de ingemaakte mosterdkool gaat perfect samen met de verfijnde smaak vaan de bonen. Heb je nog wat restje gebraden of gekookte kip, gebraden varkensfilet of gekookte garnalen, snijd ze dan in stukjes en voeg ze als extra smaakmaker toe aan de tuinbonensoep.
1. Verhit de olie in een wok op hoog vuur. Roerbak hierin de mosterdkool tot-ie heet en geurig is. Voeg de bonen toe, roer even en schenk de bouillon erbij. Breng aan de kook en laat de soep 10 minuten zachtjes koken, of tot de mosterdkool zijn milde aromatische zure smaak heeft afgegeven en de bonen zacht zijn.
2. Voeg de plakjes tomaat toe en verhit ze even mee. Voeg zout naar smaak toe en serveer.
Credits Recepten Fuchsia Dunlop
onderdeel van een rijsttafel voor 4–6 personen