Deze romige pasta met tuinbonen, is super snel en gemakkelijk te maken. Ideaal voor na een lange werkdag of tijdens een druk weekend.
1 Fruit de knoflook en pancetta zachtjes in olijfolie. Blus af met een flinke scheut witte wijn en laat een klein beetje inkoken.
2 Voeg de room toe en laat verder inkoken.
3 Kook intussen de pasta en de tuinbonen beetgaar (in 2 pannen). Giet de pasta af en laat uitlekken.
4 Voeg de gekookte tuinbonen toe aan het roommengsel, samen met een handvol grof gehakte muntblaadjes, peper en citroenrasp en schep dit door de pasta. Serveer met parmezaanse kaas.
Tip: Tuinbonen zijn ook erg lekker met wat extra vergine olijfolie en geschaafde pecorino romano.
Per portie 1239 kcal, 75,7 g vet (35,5 g verzadigd) 33 g eiwit, 97,6 g koolhydraten, 9,4 g suikers
4 personen
Zelfgeoogst
• zoveel tuinbonen als je wilt, maar minstens een pond, na het (dubbel) doppen hou je minder dan de helft van het gewicht over.
Uit het keukenkastje
• flinke scheut droge witte wijn
• 2 el olijfolie
• 500 g pasta
• peper
• 2 tenen knoflook, fijngesneden
Uit de winkel
• 400 ml room
• 1 bosje verse munt (blaadjes), grof gehakt
• stukje parmezaanse kaas
• 1 biologische citroen
• 150 g pancetta, in reepjes (of spekblokjes)