Deze tropische noedelsalade is een feestje op je bord! Lekker als bijgerecht bij een barbecue of met gegrilde vette vis.
1 Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking, laat ze uitlekken en houd ze apart.
2 Stamp de pinda’s in een vijzel en doe ze in een kommetje. Gebruik de vijzel opnieuw om een pasta te maken van de gember, de basilicumblaadjes en palmsuiker. Voeg het limoensap, de sojasaus en sesamolie toe en meng er een dressing van.
3 Pel de bananen en snijd ze in plakjes. Doe ze in een schaal met de rest van de vruchten en de noedels. Strooi de pinda’s, lente-uitjes en chilipeper erover, schenk de dressing erbij en schep alles door elkaar.
Hoofdgerecht voor 2, bijgerecht voor 4 personen
• 150 g dunne rijstnoedels
• 2 el blanke pinda’s
• 1 duimgroot stukje gember,fijngeraspt
• blaadjes van 1 klein bosje Thaisbasilicum
• 1 tl palmsuiker
• sap van 1½ limoen
• 1 el lichte sojasaus
• 1 tl sesamolie
• 2–3 dwergbananen (of 1½ gewone banaan)
• 1 mango, vruchtvlees in stukjes
• 1 papaja, vruchtvlees in stukjes
• 5 lente-uitjes, gesneden
• 1–2 rode chilipepers, fijngesneden, naar smaak