Ovenschotels hebben als voordeel dat de oven zelf het meeste werk doet en je er nauwelijks naar om hoeft te kijken! Maak deze heerlijke kip-citroenschotel en serveer eventueel met een simpele groene salade.
1 Verwarm de oven voor op 200 ºC.
2 Meng de crème fraîche, knoflook, mosterd en bouillon in een kom en voeg flink wat zout en peper toe.
3 Leg de stukken kip met het vel naar boven naast elkaar in een grote braadslee. Duw de stukjes paprika en parten ui ertussen. Schenk het bouillonmengsel erbij en druppel de honing erover.
4 Leg de schijfjes citroen erop en rooster alles 40–45 minuten, tot de kip gaar is en de groenten zacht zijn. Serveer met de dragon en peper.
4 PERSONEN
• 100 g crème fraîche
• 4 tenen knoflook, geperst
• 2 el grove mosterd
• 200 ml kippenbouillon
• 4 kippenpoten, met vel
• 1 rode, 1 gele en 1 oranje paprika, in stukjes
• 2 rode uien, gepeld, in dikke parten gesneden
• 2 el vloeibare honing
• 1 citroen, in schijfjes
• 25 g dragonblaadjes, fijngehakt
• 2 tl gekneusde roze peperkorrels (optioneel)