Met deze sandwiches kun je eindeloos variëren. Zet vier varianten op tafel, dan is er voor ieder wat wils!
1 Begin met de caesardressing. Mix 8 ansjovisfilets, de kaas, eidooier, mosterd, knoflook en het citroensap in een keukenmachine tot een glad mengsel. Laat draaien op de laagste stand en schenk geleidelijk de olijfolie erbij totdat de dressing gaat binden. Zet apart.
2 Neem vier sneden brood en beleg er twee met een paar blaadjes little gem. Sprenkel er wat dressing over en beleg met gekookt ei, de parmezaan en de rest van de ansjovis. Schep er nog wat extra dressing over en eindig met de andere twee sneden brood. Snijd diagonaal doormidden.
3 Prak voor de wakame-guacamole het vruchtvlees van de avocado tot een grove spread en sprenkel het limoensap erover. Meng de wakame erdoor en breng op smaak met zout en peper.
4 Neem vier sneden brood, beleg er twee met een paar blaadjes sla en verdeel de wakame-guacamole erover. Beleg met de zalm en eindig met de andere twee sneden brood. Snijd diagonaal doormidden.
5 Rasp voor de selleriesalade de knolselderij fijn en meng met het citroensap, de mayonaise, yoghurt en mierikswortel. Snijd de granny smith in blokjes en voeg die samen met de rozijnen toe aan de knolselderij. Breng op smaak met zout en peper en meng nog even goed door elkaar.
6 Pak vier sneden brood en beleg er twee met de selleriesalade, verdeel de gerookte forel erover en eindig met de overige twee sneden brood. Snijd diagonaal doormidden.
7 Prak voor de eiersalade de gekookte eieren met de mayonaise en olijfolie grof door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
8 Pak vier sneden brood en beleg er twee met de eiersalade. Verdeel de zalm erover en eindig met de overige twee sneden brood. Snijd diagonaal doormidden. Serveer alle broodjes samen op een plank en deel uit!