Razend lekker en ideaal als warme lunch: een tosti uit de pan. Je kunt de tosti vullen met alles wat je lekker vindt, dus experimenteer er op los!
1 Pak 2 boterhammen en leg ze klaar.
2 Leg de plakjes ontbijtspek in een niet voorverwarmde koekenpan met een scheutje olijfolie. Voer de temperatuur langzaam op zodat het vet eruit bakt en legt er iets plats en zwaars op om er strakke, krokante plakjes van te maken.
3 Besmeer de boterhammen met wat boter en leg de plakjes spek netjes naast elkaar op de boterham, als een soort vloerdelen.
4 Klap de sandwich dicht en bak hem aan beide kanten krokant in de pan, waarbij je opnieuw een gewicht op de sandwich zet.
5 Serveer de tosti met de sauzen, die je met een mes door elkaar smeert.
Tip: Als je het lekker vindt, doe er dan een plakje daas tussen bij stap 3. Je kunt allerlei verschillende pantosti’s maken. Zoals een variatie met pesto, mozzarella of tomaat. Laat dan de boter achterwege.
Voor 1 tosti
– 2 dikke witte boterhammen (ongeveer 1½ dikte)
– 3 plakjes doorregen ontbijtspek
– scheutje olijfolie
– beetje boter
Dip
– 2 el ketchup
– 1 el Engelse mosterd
– ½ el groene chilisaus