Tosti met stoofperen en frambozen

Tosti met stoofperen en frambozen

Voor fans van een lekkere snack: maak van tosti’s een avontuur met Keukenhelden – Tosti’s & meer! Overal ter wereld worden er door mensen thuis en in cafés klassieke tosti’s gegeten als ontbijt, lunch, diner en zelfs dessert. Vaak met ham en kaas belegd, soms met een plak tomaat of met wat pesto erbij, maar je kunt veel meer met tosti’s doen.

Dit kookboek staat vol met spannende nieuwe recepten voor tosti’s, zoals kikkererwtentosti’s op z’n Indiaas tot tosti’s met kip & zuurkool, en zelfs een paar heerlijke zoete opties, zoals tosti’s met peer & frambozen. Inclusief vegetarische, glutenvrije en lactosevrije opties

Naast tosti’s staan er ook allerlei andere broodgerechten in. Bruschetta, melts, wraps, broodjes, sandwiches en een paar buitengewone opties voor bij de borrrel of het avondeten. Zo wordt een simpele tosti omgetoverd in iets verrukkelijks. Wat je smaak of voorkeur ook is, met de makkelijke recepten uit dit boek maak je gerechten voor elk moment van de dag. Food and Friends mag je alvast dit gerecht geven: tosti met stoofperen en frambozen. Geniet ervan!

Bereiding

1 Meng de blokjes peer, het citroensap, de honing, het kaneelstokje en de vanillepasta in een grote steelpan op halfhoog vuur. Verhit ze 10 minuten of tot de peer zacht is en roer af en toe door. Voeg de frambozen toe. Giet het mengsel af en gooi het kaneelstokje weg. Laat het 5 minuten afkoelen.

2 Leg een vel bakpapier op een snijplank en leg de sneetjes brood erop. Besmeer ze licht met de margarine. Keer vier sneetjes, zodat de besmeerde kant naar beneden ligt. Schep het peermengsel erop. Leg de rest van de sneetjes er met de besmeerde kant naar boven op.

3 Verhit een tosti-ijzer. Rooster de tosti’s in het hete tosti-ijzer in porties 3 minuten of tot ze goudbruin en krokant zijn. Serveer ze met wat yoghurt en extra frambozen erop, en strooi er een beetje poedersuiker over.

25 minuten | 4 stuks

  • 3 grote peren (990 g), geschild, klokhuizen verwijderd, in blokjes
  • 2 tl citroensap
  • 3 el honing
  • 1 kaneelstokje
  • 1 tl vanillepasta
  • 135 g verse frambozen
  • 8 sneetjes rozijnenbrood
  • 2 el margarine met olijfolie
  • yoghurt, extra verse frambozen en poedersuiker, voor erover

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek