- Maak de lente-uitjes schoon, snijd ze in dunne ringetjes, en strooi ze op de bodem van de airfryer. Doe de zwarte bonen erbij met de heft van het vocht, meng er 1 theelepel cajunkruiden door.
- Boen de zoete aardappels schoon, snijd ze in stukken van 3 cm en strooi ze erbij. Besprenkel ze met 1 eetlepel (van elk) rodewijnazijn en olijfolie, voeg 1 theelepel cajunkruiden en een snuf zeezout en zwarte peper toe, en hussel ze goed. Zet de airfryer 30 minuten op 180 °C aan, of tot de aardappeltjes zacht en goudbruin zijn. Schud ze halverwege om en leg de tortillawraps er de laatste 2 minuten bij om ze op te warmen.
- Schil intussen de watermeloen en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Hak de koriandersteeltjes fijn, maar houd de blaadjes apart. Verwijder de zaadjes uit de rode peper en hak hem fijn. Hussel alles door elkaar en maak de salsa aan met de helft van het limoensap, ½ eetlepel extra vierge olijfolie en zeezout en zwarte peper naar smaak.
- Haal de tortillawraps en stukjes zoete aardappel uit de airfryer, en haal de mand er voorzichtig uit. Hak de korianderblaadjes grof, strooi het grootste deel bij de bonen, maar houd er een paar apart als garnering. Prak de bonen een beetje om ze een dikke, sausachtige consistentie te geven, breng ze op smaak met peper en zout, en schep ze op de tortilla’s.
- Maak de tortilla’s op met de zoete aardappeltjes en watermeloensalsa, kruimel de feta erover en bestrooi ze met de apart gehouden korianderblaadjes. Serveer ze met partjes limoen.
ENERGIE |
VET |
VERZ VET |
EIWIT |
KOOLHYD. |
SUIKER |
ZOUT |
VEZELS |
614 kcal |
10,9 g |
3,3 g |
21,6 g |
102,5 g |
21,4 g |
1,8 g |
20,3 g |
credits fotografie: David Loftus
2 personen | 12 minuten voorbereiding en 30 minuten kooktijd
- 2 lente-uitjes
- 400 g zwarte bonen uit blik
- 2 tl cajunkruiden
- 2 zoete aardappels (250 g elk)
- 4 tortillawraps
- 160 g watermeloen
- ½ bos koriander (15 g)
- ½ verse rode peper
- 1 limoen
- 30 g feta
- 1 el rodewijnazijn
- 1 el olijfolie
- ½ el extra vierge olijfolie
- Zout
- Peper