Deze donkere rum heeft langer gerijpt dan witte of golden rum, met als resultaat een zwoele kleur en robuuste smaak ‒ denk aan tonen van zoet tropisch fruit, boterige karamel en vanille, die plaatsmaken voor een afdronk van rokerige drop. Superlekker in combinatie met krachtige ingrediënten als gember of citrussappen! Zwarte rum werd vroeger veel gedronken door zeelieden, die de drank vaak mixten met gemberbier. Probeer die combinatie eens in deze moderne variant: de heerlijk verfrissende Tormenta Negra.
1 Vul een longdrinkglas met ijsklontjes, voeg het limoensap toe gevolgd door de rum, het bitter en de ginger ale.
2 Roer goed, steek het takje munt in het ijs en geef de extra ½ limoen erbij.
Voor 1 drankje
• 10–15 ml limoensap, plus ½ limoen, voor erbij
• 50 ml zwarte rum
• 3 scheutjes angosturabitter
• 100 ml ginger ale
• 2 handenvol ijsklontjes en