Tonijnspaghetti met kappertjes & olijven

Tonijnspaghetti met kappertjes & olijven

Bij bijna iedereen staat wel een blikje tonijn en pasta in de voorraadkast. Bart van Olphen laat zien hoe je met de toevoeging van wat verse producten, hier makkelijk een smakelijke pasta van maakt. 

Bereiding



Verhit een scheutje olijfolie in een flinke koekenpan. Bak de tomatenpuree een minuut in de olie. Voeg de paprika’s toe en bak op een middelhoog vuur beetgaar.

Voeg de tonijn toe en schep een aantal keer om. Voeg vervolgens de tomatensaus, kappertjes, olijven en het laurierblad toe. Schep het geheel een aantal keer om en laat door en door warm worden. 

Breng een pan met water een de kook en voeg wat zout toe. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. 

Giet de spaghetti af en voeg meteen toe aan de saus. Draai het vuur hoger en schep een paar keer om tot een goed gemengde spaghetti. 

Verdeel de tonijnspaghetti over de borden. Breng eventueel op smaak met versgemalen peper en garneer met de Parmezaanse kaas.



Dit recept komt uit ‘Vis uit blik’ van Bart van Olphen (€ 10,00, Kosmos Uitgevers). 

Voor 4 personen

  • olijfolie
  • 2 tl tomatenpuree
  • 2 paprika’s, in stukken gesneden
  • 3 blikjes skipjack tonijn in zonnebloemolie à 160 g
  • 350 ml tomatensaus
  • 2 tl kappertjes
  • 4 el zwarte olijven, zonder pit, in stukjes gehakt
  • 1 laurierblad
  • zout
  • ca. 400 g spaghetti
  • zwarte peper, versgemalen
  • 100 g Parmezaanse kaas, geraspt


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine