Wij zijn dol op taco’s, maar de gefrituurde variant, de tostada, vinden wij misschien nog wel lekkerder. Deze tonijntostada’s zijn rijkelijk belegd met een dikke boterbonencrème en een smakelijke salsa. De krokante tostada’s geven een lekkere bite en zorgen dat je lekker met je handen mag eten.
1. Frituur de tostada’s zoals is aangegeven op de verpakking en laat ze op keukenpapier uitlekken.
2. Laat de witte bonen goed uitlekken en doe ze in de beker van een staafmixer. Voeg 100 ml druivenpitolie toe samen met een snufje zout en 3 takjes koriander en mix alles met de staafmixer tot een gladde crème. — Blancheer de bonen een halve minuut in kokend water en koel ze direct daarna terug in koud water.
3. Snijd voor de salsa de overgebleven koriander fijn en meng hem samen met de ui in een kom. Voeg de helft van de piparra-pepers toe, plus 50 ml olie en het sap van een halve citroen. — Snijd de tonijn in blokjes van 1 bij 1 centimeter en maak ze aan met de laatste 50 ml olie. Meng het sap van de overgebleven halve citroen en een snufje zout erdoor.
4. Leg een tostada op elk bord. Tip: ‘lijm’: de tostada vast met een klein likje van de bonencrème. Strijk een flinke lik bonencrème op elke tostada en leg daarop de tonijn. Verdeel vervolgens de salsa, de bonen en overgebleven piparra-pepers over de borden en breng het gerecht tot slot op smaak met nog wat Maldon-zout.
Voor 4 personen.
Bereiding: 20-30 minuten
Extra nodig