Tomatensoep met worst of balletjes

Tomatensoep met worst of balletjes

Zin in iets simpels vanavond, dan is deze tomatensoep met worst of balletjes een dikke tip. Naast dat hij geweldig makkelijk is om te maken, zal ook het hele gezin ervan opkikkeren. De kids vinden hem vast superlekker – we hebben nog geen kleine vriendjes gehad die de kommetjes niet helemaal leeg lepelden. Onze kinderen zijn dol op het vissen van de balletjes uit de soep en terwijl zij zich focussen op dat, merken ze helemaal niet dat ze ongemerkt lekker veel groenten binnenkrijgen. We tellen alleen maar pluspunten!

Bereiding

1. Fruit in een ruime pan de ui en knoflook aan in de olijfolie. Voeg de tomatenpuree toe en bak 5 minuten mee. Voeg daarna de passata, paddenstoelenbouillon, het venkelzaad en de gedroogde porcini toe. Breng aan de kook.

2. Verwijder de darm van de worst en voeg het worstvlees in stukjes gesneden toe aan de bouillon. Of kruid het half-om-halfgehakt met flink wat peper en zout, citroenrasp, venkelzaad en en voeg het paneermeel toe. Draai het gehakt tot balletjes en voeg toe aan de bouillon.

3. Doe de groenten, bonen en bleekselderij bij de bouillon in de pan en laat 15 minuten zachtjes koken. Voeg dan de room toe en roer door. Breng op smaak met peper en zout.

4. Schenk de soep in kommen en garneer met de versgeraspte parmezaan en het basilicum.

  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 3 eetl. goede olijfolie
  • 70 gram tomatenpuree
  • 400 gram passata of polpa
  • 1 liter paddenstoelenbouillon
  • 1 theel. gemalen venkelzaad (plus evt. wat extra voor het gehakt)
  • 1 eetl. gedroogde porcini, fijngesneden
  • 2 grove italiaanse varkensworsten of 300 gram half-om-halfgehakt
  • versgemalen zwarte peper
  • zout
  • geraspte schil van 1 biologische citroen (optioneel)
  • 25 gram paneermeel of gedroogd broodkruim (optioneel)
  • 80 gram knolselderij, in blokjes van 1 cm
  • 80 gram bloemkool, in blokjes van 1 cm
  • 80 gram venkel, in blokjes van 1 cm
  • 150 gram flageoletbonen (of andere bonen) uit blik
  • 3 stengels bleekselderij, ontdraad en fijngesneden
  • 150 ml room of mascarpone

Topping

versgeraspte parmezaan, ter garnering

1/2 bosje basilicum, grof gesneden


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine