Deze stevige soep is lekker pittig van smaak door de chorizo. Ideaal om te maken voor als je weinig tijd hebt.
1 Bak de knoflook, peterseliesteeltjes en chorizo in de olijfolie goudbruin.
2 Voeg de tomaten, bouillon, zout en peper toe, breng aan de kook, doe de bonen erbij en kook 15 minuten. Prak de bonen grof, voeg het brood toe en laat nog 15 minuten pruttelen. Serveer met de peterselie.
Psst…
Op zoek naar meer soeprecepten?
Zo maak je super-soepen!
6 personen
• extra vergine olijfolie
• 2 tenen knoflook, in plakjes
• 1 bosje bladpeterselie, steeltjes en blaadjes afzonderlijk gehakt
• 200 g chorizo, gesneden
• 1 kg tomaten, gesneden
• 1 liter groentebouillon
• 800 g cannellinibonen uit blik, uitgelekt
• 1 oude ciabatta, zonder korst, in stukjes