Tofusoep

Tofusoep

Mensen die niet veel van Koreaans eten weten, herkennen dit gerecht meestal wel. Het wordt gemaakt met silken tofu in een borrelende, kruidige bouillon.

Bereiding


 
1. Snijd de shiitakes in plakjes, de courgette in halvemaantjes en de bosui in dunne ringetjes. Snijd de enoki aan de onderkant bij.

2. Meng de knoflook, gochugaru, het zout en de soepsojasaus in een kleine kom en zet opzij.

3. Verhit de olie in een koekenpan of nabe (keramieken römertopf) en bak de paddenstoelen en de courgette hierin goudbruin.

4. Voeg het knoflook-gochugarumengsel toe en roer alles goed door. Schenk de bouillon erbij, breng het geheel aan de kook en doe de dumplings erbij als je die gebruikt. Draai het vuur laag. 

5. Voeg de tofu lepel voor lepel toe, leg het deksel op de pan en laat alles 15 minuten sudderen. Voeg als laatste de bosuitjes toe en breek de eieren in de soep, zodat ze stollen door de restwarmte.

Dit recept komt uit het boek ‘Basisboek Korea’ van Caroline Hwang (€29,99, Kosmos uitgevers). 

Voor 4 personen:

  • 45 g shiitakes
  • 1 courgette (à 170 g)
  • 2 bosuitjes
  • 100 g enoki
  • 2 tl geperste knoflook
  • 1 el gochugaru (Koreaanse chiliflakes), of meer als je van pittig houdt
  • tl zout
  • 1 el soepsojasaus (of vissaus)
  • 1 el plantaardige olie
  • 500 ml ansjovisbouillon of paddenstoelenbouillon
  • 8 dumplings met groenten of varkensvlees (optioneel)
  • 400 g extra zachte (silken) tofu
  • 2 eieren


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine